Genel Müdürlük

Reşitpaşa Mah.
Eski Büyükdere Cad. Park Plaza
No:14 Kat:7 D:19-D 34467
Sarıyer / İstanbul

Telefon: (0212) 999 95 00
Faks: (212) 345 0500

infogm@sigortacini.com.tr


Metrocity Mağazası

Metrocity AVM
Büyükdere Cad.
No:17, BB94
1. Levent Şişli / İstanbul

Telefon: (212) 999 78 77
Faks: (212) 344 02 52

istanbul_metrocity@sigortacini.com.tr


Marmara Forum Mağazası

Marmara Forum AVM Osmaniye Mah.
Çobançeşme Koşuyolu Bulvarı
No:3, S Blok 047, 34568
Bakırköy / İstanbul

Telefon: (212) 999 78 76
Faks: (212) 466 62 94

istanbul_marmaraforum@sigortacini.com.tr


Kentpark Mağazası

Kentpark AVM Eskişehir Yolu
Mustafa Kemal Mah.
7. Km No:164 1B-86
Çankaya / Ankara

Telefon: (0312) 999 30 00
Faks: (0312) 219 94 60

ankara_kentpark@sigortacini.com.tr


Göztepe Mağazası

Tütüncü Mehmet Efendi Cad.
Kısakürek Apt.
No: 24/2-3
Göztepe/Kadıköy/İstanbul

Telefon: (216) 999 33 00
Faks: (216) 301 26 00

istanbul_goztepe@sigortacini.com.tr


[ Yazıyı Oku ]
Sigorta süresi dolmuş veya hiç sigortalanmamış araçlar kanunlara göre trafikten men edilirler.

Trafik Sigortası neleri kapsar?
Kaza durumunda, diğer araçlarda oluşan maddi hasarları
Üçüncü kişilere ait maddi ve bedeni zararları
Diğer araçtaki kişilerin ilk yardım, hastane ve tedavi masraflarını
Aracının neden olduğu bir ölüm durumunda cenaze masraflarını, ölen kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin masraflarını ve tazminat taleplerini


Kasko neleri kapsar?
Yangın, takla atma, çarpışma ve çekme nedeniyle oluşan hasarları
Deprem, sel ve terör nedeniyle oluşan hasarları
Araç içindeki yolcuları
Araç kiralama, çekme gibi yardım hizmetlerini
Zorunlu trafik sigortası kapsamına girmeyen masrafları


[ Yazıyı Oku ]
Sigorta Cini, cin gibi akıllıdır. Onun için çözülmeyecek problem yoktur. Esnek ve yaratıcı düşünür. Cin gibi çözümleriyle ufkunuzu açar. Yeni moda sigortacılık ondan sorulur.

İhtiyacını can kulağıyla dinler ve en uygun çözümü hızlıca karşına çıkarır. En ufak detayları bile değerlendirir. Kibar, eğitimli, zeki, yardımsever bir dost gibi size yol gösterecek tavsiyelerde bulunur.

Okumaya bayılır. Senin için gerekli tüm dosyaları pür dikkat okur. Hepsini değerlendirip, en kısa zamanda sana en doğru, en uygun hizmeti önerir. Ancak o zaman içi rahat eder.

Tüm sigorta ürünlerine ve detaylarına hakimdir. Senin tam ihtiyacın olan çözüm paketini bulmak onun için çocuk oyuncağıdır.

Sigorta dünyasının cin gibi uzmanı için imkansız diye bir şey yoktur!


[ Yazıyı Oku ]
Zorunlu trafik sigortasında, yüksek primlere karşılık indirim beklentisi 2014 yılı için de hayal oldu.
Zorunlu trafik sigortası için 2014 yılı içerisinde araç sahiplerinin büyük bir merakle beklediği indirim beklentisi boşa çıktı. 2013 yılı itibari ile bazı araç türlerinde %100 ü bulan artışlar gören trafik sigortası için 2014 yılında indirim öngörülmüyor. Zorunlu trafik sigortasi sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre; fiyatların aşağıya inmesi pek mümkün değil. Oluşan ve oluşabilecek risklere göre fiyatlandırmaların yapıldığını belirten yetkililer, riskli müşterinin ayrıca fiyatlandırılması gerektiğini ve Türkiye'nin risk primi yüksek bir ülke olduğunu belirtiyorlar. Şirketlerin kar etmek için kurulduğunu ve oluşan kazalara karşılık ödenen teminatlar ile alınan primler arasında 2012 yılında sigorta şirketleri için olumsuz bir tablo bulunmakta idi. Bu olumsuzluğu gidermek adına 2013 yılında ciddi oranlarda zamların olduğunu belirten yetkililer, bu bağlamda 2014 yılında ise indirim beklentisinin çok mantıklı olmadığı fikrini benimsemiş görünüyorlar.

Zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketlerinin nasıl kara geçeriz hesapları yaptığını belirten uzmanlar, bazı bölgelerin risk priminin ortalamanın üzerinde olduğunu belirtiyorlar. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bazı şehirlerde risk priminin yüksek olduğunu ve bu doğrultuda bazı şirketlerin bu bölgedeki araçlar için astronomik rakamlar isteyebildiğini de belirtiyorlar. Yetkililer 3.5 milyon aracın zorunlu trafik sigortası yaptırmadığını ve bu araçların sistem için bir kara delik olduğunu, bunları sisteme sokmanın ise bütün sigorta yaptıranlar için faydalı olacağını iletiyorlar.


Hazine Müsteşarlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak bir çalışma yaparak, zorunlu trafik sistemindeki bu gibi aksaklıkları önceleyeceğini düşnen uzmanlara göre; alınacak önlemler ile bir çok mağduriyetin önüne geçilebilir.



[ Yazıyı Oku ]
Sigorta Sekörü Bireysel emeklilik şartları nelerdir?
Katılımcı, bireysel emeklilik sistemine giriş tarihinden itibaren en az 10 yıl sistemde bulunma ve 10 yıl süreyle katkı payı ödeme şartı ile 56 yaşını tamamladıktan sonra emekliliğe hak kazanır.

Şirket, katılımcının başvuru üzerine, en geç 5 iş günü içerisinde emeklilik bilgi formunu ve hesap özetini katılımcının elektronik posta adresine veya faksına, bunlar da yoksa posta adresine gönderecektir.

Katılımcı, emeklilik bilgi formundaki seçeneklere göre emeklilik tercihini yazılı olarak şirkete bildirecektir.

Birden fazla emeklilik sözleşmesine sahip olmak;

Katılımcının aynı şirkette veya farklı şirketlerde birden fazla emeklilik sözleşmesi varsa, tüm emeklilik sözleşmelerinden emekliliğe hak kazanabilmesi için, en az bir emeklilik sözleşmesinden emekliliğe hak kazanmış olması yeterlidir.

Katılımcının, bütün sözleşmelerinden emekliliğe hak kazanabilmesi için, bir sözleşmesinden emeklilik hakkını kullanmak üzere şirketinden talepte bulunurken, diğer sözleşmeleri içinde bu hakkı kullanmak istediğini şirketine bildirmesi gerekmektedir.

Aksi takdirde, diğer sözleşmeler kendi koşullarına göre değerlendirilmeye tabi tutulacak ve her biri için ayrı ayrı 10 yıl katkı payı ödeme ve 56 yaşını tamamlama koşulu aranacaktır.

Katılımcı emeklilik hakkını ileri bir tarihte kullanmak için erteleyebilir.

Bireysel Emeklilik Yaşı

Bireysel emeklilik poliçelerinde emekliliğe hak kazanmak için 56 yaş sınırı vardır. Kişi kaç yaşında sisteme girerse girsin en az 10 yıl bireysel emeklilik primi ödemek ve 56 yaşını doldurmakla emekliliğe hak kazanır. Bu nedenle 36 yaşında plana giren bir kişi 20 yıl sonra 46 yaşında plana giren kişi ise 10 sene sonra ama her ikisi de 56 yaşında emekli olmaya hak kazanır.

Emekli olduktan sonra birikimlerin alınması

Emekliliğe hak kazandıktan sonra katılımcılar,

- Birikimlerinin tamamını bir defada alıp sistemden ayrılabilirler.
- Birikimlerinin bir kısmını alarak kalanını veya tümünü programlı geri ödeme şeklinde emeklilik şirketlerinden alabilirler.
- Birikimlerinin bir kısmını alarak kalanını veya tümünü yıllık gelir sigortasına aktarabilir ve yıllık gelir sigortası sözleşmesi çerçevesinde ömür boyu maaş şeklinde veya belirli bir süre boyunca maaş şeklinde almayı tercih edebilirler.

Programlı geri ödeme

Birikimlerini kısmen almak isteyen katılımcının, hazırlanacak bir program çerçevesinde bireysel emeklilik hesabındaki birikimleri kısım kısım geri almasıdır.

Programlı geri ödemeyi tercih etmesi durumunda, katılımcı;

- İlgili hesaba katkı payı ödeyemez.
- Hesap birleştirmesi yapamaz.
- Ödeme dönemlerini ve ödeme tutarını yılda en fazla 2 kez değiştirebilir.
- Fon dağılımını değiştirebilir.
- Şirketler arası aktarım hakkını kullanabilir.
- Birikimlerinin tamamını istediği anda alarak sistemden ayrılabilir.

Yıllık gelir sigortası

Yıllık gelir sigortası, toplu veya belirli süreler içinde yapılan katkılara göre, hemen veya belli bir süre sonra başlayan, sigortalıya veya bildirdiği lehdarına ömür boyu veya belirli süreler için yapılan bireysel emeklilik ödemeleri için düzenlenen sözleşmedir. Yıllık gelir sigortası sözleşmesine göre belirlenen emeklilik maaşı; aylık, üç aylık, altı aylık veya yıllık olarak ödenebilir.

Yıllık gelir sigortası sözleşmelerinde, yıllık gelir sigortası genel şartları çerçevesinde ilgili şirketin üstlenmiş olduğu rizikonun, tazminat yükümlülüğünün türü ve kapsamının, tarafların hak ve yükümlülüklerinin, ödeme dönemlerinin, sözleşme süresi ve sözleşmeyi sona erdiren hallerin ve ilgili diğer hususların belirtilmesi zorunludur.

Emekliliğe hak kazanmadan vefat

Katılımcının emekliliğe hak kazanmadan vefat etmesi halinde, birikimleri sözleşmede belirttiği lehdara/lehdarlara, lehdar tanımlanmamışsa kanuni mirasçılarına ödenir.

Katılımcının vefatı durumunda varsa katılımcıya ait giriş aidatı borcu, katılımcının lehdar veya hak sahiplerine yapılacak ödeme sırasında, katılımcının bireysel emeklilik hesabındaki birikimlerinden indirilebilir.

Emekliliğe hak kazanmadan sistemden ayrılma

Katılımcı bireysel emeklilik sisteminden istediği zaman ayrılabilir. Ancak bu durumda emekli olmanın getirdiği avantajlardan yararlanamayacaktır.

10 yıl boyunca katkı payı ödemeden sistemden ayrılan katılımcının birikimleri üzerinden %15, 10 yıl boyunca katkı
payı ödemekle beraber sistemden emeklilik hakkı kazanmadan ayrılan katılımcının birikimleri üzerinden %10 stopaj kesintisi yapılır.

Sistemden emeklilik hakkı kazandıktan sonra ayrılan katılımcıdan %3,75 stopaj kesintisi dışında vergi alınmamaktadır.


[ Yazıyı Oku ]

<Önceki | 1 | 2 | 3 | 4 | Sonraki> En Son>>